Jonas Bähr

Leerkracht klas 1

Het werk is gedaan, 
naar huis toe wij gaan. 
Sterren fonkelen in de nacht 
en houden boven ons de wacht. 
Totdat de zon weer stralende stijgt 
en een nieuwe dag aan de hemel rijgt. 

Wat is het geweldig om weer terug te denken aan deze spreuk die ik zelf aan het eind van iedere schooldag samen met de rest van de klas sprak. Ik kwam in 1993 hier in Den Haag in de eerste klas van de vrijeschool nadat we vers vanuit Duitsland hierheen waren gekomen. Alles was compleet nieuw, maar al snel vond ik op school een warm thuis wat mij tot het eind van mijn schooltijd heeft gedragen.

Hierna ging ik de wijde wereld in. Heb aan de universiteit van Delft een ingenieurstitel behaald, heb bij veel verschillende bedrijven mogen werken als productontwerper, procesingenieur, klantenservice, installateur, leraar op een reguliere school…

Met deze zak met ervaringen keer ik nu weer terug naar huis, naar waar het voor mij begon: als klassenleraar van onze eerste klas. Na de zomervakantie stijgt de zon weer op voor een nieuwe dag en begint er een nieuw avontuur voor de eersteklassers. Ik voel mij enorm vereerd dat ik ze hierin mag begeleiden en kijk ernaar uit om aan het eind van een rijk gevulde schooldag de eind spreuk weer te mogen doorgeven aan een nieuwe generatie.