Sanneke Potgieser

Leerkracht klas 2/3 en euritmiste

De wens om een kleinschalige vrijeschool op te zetten draag ik al lang bij me.
Als kleuter sprak ik zelf de wens uit om naar een vrijeschool te gaan na een bezoek aan een bazar. Zo begon mijn vrijeschooltijd.
Op de middelbare school heb ik twee jaar op een staatsvrije vrijeschool gezeten. Dit waren heerlijke jaren waarin ik mij gezien voelde. Door sluiting van deze school ging ik naar enkele andere middelbare scholen, hier ervoer ik een veel anoniemere wereld.
Het was voor mij duidelijk dat ik verder wilde in de vrijeschoolwereld, ik kwam uit bij de euritmie, een vak dat mij al sinds mijn jeugd aansprak.
In mijn werk als euritmieleerkracht word ik blij van het enthousiasme en de fantasie van de kinderen. Iedere dag is voor hen een nieuw begin. Het beoefenen van euritmie helpt de kinderen om te leren bij zichzelf te zijn en tegelijkertijd oog te houden voor de groep, vaardigheden die we heel hard nodig hebben in deze tijd. De euritmie als kunst biedt vele mogelijkheden om de schoonheid te ervaren van muziek, po√ęzie en beweging.
Naast euritmie heb ik de afgelopen jaren aan verschillende leeftijden les gegeven en veel vervangwerk gedaan. Al deze ervaring mag ik nu bundelen als klassenleerkracht op Zeevonk.